Strakke villa met karakter

Achtergevel met terras en zwembad
Sterke architecturale assen & doorgedreven volumespel

Deze ruime villa is opgevat als een kangoeroewoning, waarbij de bovenste verdieping -op termijn- kan 'afgezonderd' worden van de andere verdiepingen waardoor de kinderen hun eigen appartement kunnen betrekken in de ouderlijke woning. Deze woning is dan ook een echte meegroeiwoning, waarbij het levenslang wonen in hun huis van de bewoners voorop staat. De woning zelf is dan ook volledig uitgerust met alle hedendaags wooncomfort gecombineerd met energie-zuinige systemen waardoor deze woning ook een laag-energie huis is. De vloerverwarming werd daarvoor gekoppeld aan een warmtepomp met geothermie en op het dak staan - naast de obligate zonnepanelen- ook  collectoren voor de zonneboiler. 

Levenslang genieten van de woning staat hier duidelijk voorop

Krachtige architectuur en uitgesproken gevelsteen

Krachtig lijnenspel & uitgesproken gevelsteen 

Uitdagend overkraging

Uitdagende overkragingen  

Pivoterende binnendeur
Pivoterende binnendeur - gesloten
Pivoterende binnendeur - half open
Pivoterende binnendeur - volledig open

De uitgesproken gevelsteen verleent deze eigenzinnige woning haar karakter. De gevelsteen werd verlijmd in wildverband en zorgt voor een monolithisch geheel, afgewisseld met grote glaspartijen die de woning royaal van natuurlijk daglicht voorzien. Door deze dualiteit voelt de woning erg geborgen aan en tegelijkertijd erg open en transparant naar zijn omgeving. De woning bevat talrijke spitsvondigheden die het leven van de bouwheer niet alleen leuker maar ook aangenamer maakt.

Het spel tussen het monolithische van de uitgesproken gevelsteen en de transparantie van de grote raampartijen, herhaalt zich doorheen de ganse woning.

 

Grote glaspartijen in de keuken - detail glas op glas hoekafwerking
Grote glaspartijen ook in de inkompartij
Wellness in de kelderverdieping

In de kelderverdieping werd een volledige wellness geïnstalleerd met o.a. sauna & hammam...

Interieur met zithoek en haard & ingewerkte bibliotheek
Leeshoek met aanpalend bureaugedeelte