Architecten

ZEN - architecten

ZEN-architecten
Bij ZEN Architecten gaan we professioneel aan de slag om die woning te ontwerpen die niet alleen voldoet aan wat jij wil, maar je verwachtingen zal overtreffen. Bij ZEN Architecten zit ontwerp niet alleen in hoe je thuis eruitziet, maar ook in hoe je erin leeft. Om jouw woning jouw woning te maken, gaan we samen met jou op zoek naar jouw paleis, zelfs als dat een microwoning is. Met toekomstgerichte technieken en een arsenaal aan ervaring maken wij van jouw droomwoning jouw echte woning.

Steven De Jaeghere

Architect Steven De Jaeghere
Om architectuur in zijn eenvoud te benaderen, zijn ontwerpparameters als verhoudingen, licht, kleur en textuur in ons aanvoelen cruciaal. We passen ze graag met erg veel zorg toe, zowel in de vormgeving van de buitenschil als in de detaillering van het meubilair. Deze visie vertrekt vanuit de ambitie om architectuur op maat te ontwerpen.

Minimalisme is een persoonlijke houding, waarbij we de essentie in architectuur zoeken. Ruimte wordt vormgegeven door te werken met het spel van licht en schaduw, het ritme van verticale en horizontale vlakken, de doorzichten van de ene ruimte naar de andere en de rijkdom van materialen zoals hout, natuursteen, staal, beton,....

Het minimalisme is eveneens terug te vinden in onze fascinatie voor details en de geconcentreerde uitdrukkingskracht die er van uit gaat. Detaillering is in die zin de sleutel van architectuur in zijn geheel, waarbij het totaalontwerp van het exterieur en interieur elkaar omarmen.

Bruno Erpicum [AABE]

Architect Bruno Erpicum
Pure architectuur

Bijna dertig jaar geleden verliet de jonge Bruno Erpicum België op zoek naar de ultieme eenvoud in architectuur, en die zoektocht gaat vandaag nog steeds verder. Vertrekpunt is de modernistische architectuur van de twintigste eeuw met klinkende namen zoals Blomme, Leborgne en Bourgeois en met het Barcelona-paviljoen van Mies Van der Rohe als lichtend voorbeeld. In hun voetsporen verwerpt ook Erpicum alle decoratie: de schoonheid van een gebouw moet voortkomen uit harmonieuze proporties – en perfect uitgevoerde details.

Vandaag beschikken we echter over veel meer kennis en veel meer verfijnde technologie dan een kleine eeuw geleden. Hedendaagse architecten hebben de mogelijkheid om nog verder te gaan in deze vereenvoudiging, een kans die Bruno Erpicum met beide handen aangrijpt. Het resultaat is een sterk uitgepuurde architectuur, waarin geen enkel ander element zichtbaar gelaten wordt dan het gebouw zelf.

Dit streven naar volmaaktheid vergt een maniakale aandacht voor elk detail. Van de gebouwschil tot de lichtschakelaars, niets ontsnapt aan de aandacht van de architecten van AABE. Elke ingreep, elke toevoeging wordt gescreend en wat niet absoluut noodzakelijk is, gaat er onverbiddelijk uit. De betrachting is om alles in de architectuur zelf op te lossen. In een woning van Erpicum kan een onschuldig ogende voeg boven een raam zowel de verlichting, de ventilatie als de stores herbergen. Vanzelfsprekend is een goede voorbereiding essentieel om dergelijke finesses om te zetten in realiteit en ook aan de uitvoering moet bijzondere aandacht besteed worden. Alle medewerkers doen dit echter met plezier en het resultaat is er dan ook naar.

Lightness Architecten - Rik Boone

Architect Rik Boone
Architect Rik Boone heeft met zijn eigen bureau, lightness architects, een erg ruime ervaring. Kenmerkend voor zijn stijl is de combinatie van geborgenheid t.o.v. de buitenomgeving en zo groot mogelijke openheid naar het eigenlijke gezinsgebeuren.

Architecten A2 - Leen Vereecke

Architect Leen vereecke
Architecten A2 streeft naar architectuur in wederzijds vertrouwen met de klant. En voor een zoektocht naar de ideale levensruimte voor het hele gezin. Hier leggen we ook de link met interieurarchitectuur, waarvoor we binnen het team onze specialisten hebben.

Carla Degryse

Architecte Carla Degryse
Studies architectuur aan St-Lucas te Gent
Post-graduaat monumenten-& landschapszorg aan Henri Vandevelde Instituut te Antwerpen
Preventie-adviseur Nivo II (2000-2001)
Veiligheidscoordinator Nivo A (2003)

Jean-Pierre Van Cauwenberghe

sfd
Een evenwichtig leven begint bij een harmonieuze woon- en/of werkomgeving. Als Feng Shui architect streef ik naar evenwicht en harmonie om zo de juiste energiestromen te creëren. De 5 elementen van de eeuwenoude Feng Shui leer – vuur, metaal, hout, aarde en water – breng ik telkens op een evenwichtige combinatie met elkaar samen. De 3de peiler ‘hout’ staat symbool voor de natuur. Dit groene aspect vertaal ik naar ecologisch verantwoorde projecten. Met Equipa3 maken we van je huis of werkplek een plaats van geluk, energie en inspiratie. Kortom, wij zorgen voor rust in wonen en werk.

Miranda de Boeck

f
Als vrouw ben ik steeds op zoek naar esthetiek en functionaliteit welke beide even belangrijk zijn om een aangename woonomgeving te bekomen. Ik vertrek vanuit de ruimtelijke beleving binnenin de woning en bekijk de cruciale zichten naar buiten. Het is een constant spel tussen ruimtelijkheid binnenin en de architecturale uitstraling van de woning van buitenaf. Een aslijn, verrassingseffecten enz.., kunnen de woning vaak ruimer laten lijken dan ze werkelijk is. Elk detail is belangrijk, die bepalen immers het karakter van de woning. Samen met het concept, speelt de keuze van de materialen ook een belangrijke rol. Met passie voor nieuwe ideeën, architecturale vormen en boeiende materialen zoek ik naar een persoonlijk ontwerp dat perfect past bij de persoonlijkheid van de opdrachtgever.