Inspiratiewoning

Inspiratiewoning INFINITY - Multibat

Infinity: de toekomst inspireert grenzeloos

In de Emiel Clauslaan in Astene staat een villa waar de toekomst nu al thuis is: Infinity. Ze komt uit de creatieve koker van Architectuuratelier De Jaeghere, dat daarvoor intens samenwerkte met opdrachtgever Multibat. Met een secuur samenspel van lijnen en vlakken bieden de architecten perspectief voor de toekomst. Speels maar doordacht vervagen ze grenzen: van morgen naar vandaag, van buiten naar binnen, van dynamiek naar rust, van ruimte naar ruimtelijkheid.

Architect: Steven Dejaeghere

MULTIBAT - Inspiratiewoning detailllering
MULTIBAT - Inspiratiewoning detailllering
Interieur - leefruimte inspiratiewoning

 

MULTIBAT - Inspiratiewoning INFINITY
MULTIBAT - Inspiratiewoning INFINITY
Onze vorige inspiratiewoning.

Deze modelwoning is niet meer fysisch te bezoeken

 

Toch zin in een trainingsstage voor verfijnde architectuur? Bezoek dan deze inspiratiewoning van de vorige generatie volledig virtueel. Ontdek op deze manier deze puntgaaf afgwerkte woning, zowel van ontwerp tot domotica, om een heel gezin royaal wooncomfort, ultiem designgenot en een lage energierekening te bezorgen.

Scoll verder voor een virtueel bezoek. 

" Sterke architecturale assen
en grote raampartijen "

Voormalig paradepaard van Multibat

 

Deze lage-energiewoning is zo ontworpen dat de bewoners levenslang kunnen genieten van zijn comfort.

Deze villa combineert maximaal woonplezier met een uitgesproken architectuur. Het uitgesproken volumespel in combinatie met de specifieke gevelsteen, verleent deze woning haar uniek & robuust karakter. 

"  Symbiose van architectuur & woonplezier "

 

Architect: Miranda De Boeck 

Krachtige volumespel in combinatie met karaktervolle gevelsteen
Leeshoek met laag raam om het volumespel te accentueren
Wandel virtueel door onze kijkwoning

Historiek van onze kijkwoningen

Multibat bouwde in de loop der jaren heel wat kijkwoningen. Elke kijkwoning werd telkens een afspiegeling van de creatieve evolutie die het bedrijf van in het begin doormaakte.De kijkwoningen zijn geëvolueerd van eenvoudige kijkwoning an sich tot een heuse inspiratiewoning. 

De kijkwoningen waren telkens pareltjes op zich, getuige hiervan o.a. de prijs voor de mooiste kijkwoning die Multibat mocht ontvangen, een prestigieuze prijs die nu niet meer bestaat. Deze kijkwoningen hebben er ook mee voor gezorgd dat Multibat synoniem staat voor kwaliteit & originaliteit.

1989
Modelwoning Pittem

Modelwoning Pittem

De eerste modelwoning van Multibat werd gebouwd in houtskeletbouw. Vernieuwend voor deze tijd was de lichtrijke ingang door de grote glaspartij vooraan.

1991
Modelwoning Zuienkerke

Modelwoning Zuienkerke

Deze woning, eveneens opgetrokken in houtskeletbouw, was voor die tijd erg vernieuwend en beschikte over enkele originele elementen zoals het driehoekig raam, ramen tot op de grond, living met zitput,...

1993
Modelwoning Sint-Denijs-Westrem

Modelwoning Sint-Denijs-Westrem

Met deze kijkwoning zette Multibat zich echt op de kaart als trendsetter en inspiratiebron voor velen. Deze kijkwoning in houtskeletbouw beschikte o.a. over een dubbele carport die geïntegreerd was in de architectuur, verschillende erkers waardoor de keuken erg lichtrijk was. De woning was ook voorzien van een praktijkruimte waardoor de eigenaar werk & privé op dezelfde plaats kon combineren.

Er werd ook veel aandacht besteed aan de kunstverlichting zowel binnen als buiten, waardoor deze woning ook 's avonds en 's nachts erg sfeervol was. Deze woning was erg populair in België.

1998
Modelwoning Sint-Denijs-Westrem

Modelwoning Sint-Denijs-Westrem

Deze kijkwoning is de eerste kijkwoning die gebouwd werd volgens de traditionele bouwmethodes. Deze woning ontving in 1999 de eerste prijs als mooiste kijkwoning van België. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat deze kijkwoning enorm populair was en ook volop gekopieerd werd door onze concurrenten. Deze kijkwoning werd ook in veel varianten of afgeleiden door Multibat gebouwd. Dit model ligt nog altijd goed in de markt en de klanten die indertijd zo'n type woning door Multibat hebben laten bouwen hebben hierop ondertussen een mooie meerwaarde gerealiseerd. Typisch kenmerk van de woning was de uitgepuurde dakkapel.

Architect: Wilfrid Danneel

Download PDF >

2004
Modelwoning De Pinte

Modelwoning De Pinte

Deze modelwoning had het helemaal. Door de grote glaspartijen en de interactie met de waterpartij er rond was deze woning uitermate aangenaam om in te vertoeven. De indeling was erg open, maar kon ook afgesloten worden d.m.v. schuifdeuren, indien een intiemere sfeer gewenst was.

Deze woning beschikte toen reeds over een volledig geïntegreerd klimatisatiesysteem (lucht). Verdere eye-catchers waren de moderne strakke keuken, de grote gezellige badkamer en de ruime living.

2006
Modelwoning De Pinte

Modelwoning De Pinte

Het opzet van deze koppel-kijkwoning was net dat het niet zou ogen als een koppelwoning, waarbij bovendien werk en privé kunnen gecombineerd worden. Er is uitvoerig aandacht besteed aan lichtinval en open ruimtes. Deze modelwoning was modern en strak maar voelde helemaal  niet kil aan, deze was integendeel zelfs erg sfeervol & gezellig. 

Deze woning werd uitgevoerd in witgeschilderde bakstenen maar werd ook veel gebouwd in een uitvoering in witte sierpleister (crepi).

Download PDF >

2012
Inspiratiewoning Zwijnaarde

Inspiratiewoning Zwijnaarde

Deze ruime kijkwoning werd opgevat als een echte inspiratiewoning. Hier toont Multibat een prachtig staaltje van zijn kunnen waardoor het onmiddellijk duidelijk wordt waarom ze de klasbakken van de bouw mogen genoemd worden. Deze woning is een lage-energie woning waar je levenslang de vruchten kan van plukken, maar zonder één toegeving te doen aan comfort. Het interieur is erg warm & gezellig zodat idereen zich hier direct thuis voelt en volop kan genieten van de vele troeven dat dit huis hen biedt.

De architectuur en de grote glaspartijen zorgen voor sterke architecturale assen. Het ruime, overdekte terras en de natuurlijke zwemvijver zorgen ervoor dat het binnenleven naadloos overvloeit met het buitenleven. De specifieke gevelsteen versterkt de architectuur van de woning en versterkt zijn karakter. 

Deze woning trok de meeste bezoekers tijdens de nieuwbouwzondag en is nog steeds meer dan het bezoeken waard.

Architect: Miranda De Boeck

Download PDF >

2021
Inspiratiewoning  - INFINITY

Inspiratiewoning Astene - Infinity

Onze achtste inspiratiewoning hebben we INFINITY gedoopt (cijfer '8' 90° gedraaid is het symbool voor oneindig) en werd ontworpen door architect Steven Dejaeghere. Met dit nieuwe paradepaard geeft Multibat opnieuw zijn visitekaartje af als uitstekende villabouwer.